Prowadzić restaurację wcale nie jest łatwo

Jestem szefem, a zarazem właścicielem, największej restauracji w naszym mieście, cieszącej się dość dużym prestiżem, i jak widać, zyskującej uznanie w oczach konsumentów. To jest dla restauratora najważniejsze, aby zaspokoić oczekiwania naszych klientów, w innym wypadku, na pewno nie mógłbym dalej prowadzić tego biznesu, z oczywistych względów. Nigdy nie zajmowałem się przygotowywaniem posiłków, mało tego, rola właściciela takiego miejsca, spadła na moją osobę, dość niespodziewanie, jednak nie zamierzam, obawiać się funkcjonowania w tej branży. Niemal od razu, zdobyłem bezcenną wiedzę na temat prowadzenia restauracji, zatrudniłem kucharza, który pracuje u mnie, już niemal 12 lat, i został szefem całego zespołu, z początku nikt mu nie dawał szansy, gdyż ma bardzo wiele ciekawych rozwiązań, poprawiających walory smakowe. Zresztą zauważyli to nasi klienci, którzy chętnie wracają delektować się smakiem naszych potraw. Mamy nadzieję, że jeszcze niejeden klient, skorzysta z naszych usług, i doceni nasze starania, oraz kulinarny dryg, który posiada każdy przygotowujący dla państwa posiłki, o każdej porze dnia, czy z każdego gatunku dostępnej u nas kuchni.  Nasza oferta, czyli menu, skierowana jest do osób, ceniących tradycję oraz eksperymenty kulinarne.

Dodaj komentarz